Referat fra medlemsmøte 13. mars

  1. Info fra klubbleder Tom Ingebretson:
  • Bjørn Ruistuen har laget ny, flott nettside for klubben. Alle oppfordres til å bruke nettsiden aktivt!
  • Vi får veggplass til å profilere klubben på Drøbak City (krok med sittegruppe i annen etasje ved rulletrappen fra Narvesen). Her vil «Månedens bilder» bli vist etter første runde i kinoen.  Senteret dekker sjenerøst utgiftene til skinner og oppheng. Godt jobbet av Trygve Nylund Jensen!

 

  • Vi trenger en økonomisk buffer for å få større handlefrihet til ulike aktiviteter. Forslag: Lage klubbkalender med egne bilder for salg? Produksjon av egne postkort er også en mulighet. Styret jobber videre med forskjellige ideer. Gode forslag mottas med takk.
  • Et kjærkomment tilskudd til økonomien er grasrotandelen! Alle som tipper, oppfordres herved til å la Drøbak fotoklubb nyte godt av ordningen. Neste gang du tipper, ta med huskelapp og registrer at Drøbak Fotoklubb, organisasjonsnummer 896 094 572, får grasrotandel fra din tippeinnsats!
  • Styret vil vurdere om vi skal delta med stand og evt. aktiviteter på «Frogn, Frognere, Frognest».
  • Det blir fotoekskursjon til bilskrotningen ved Töcksfors. Åpent for alle medlemmer. Når det gjelder lengre/dyrere utflukter – Krakow og Koster står på blokka – vil styret sende ut spørreskjema til medlemmene for å lodde stemningen, før det avtales noe.
  • Bjørn Ruistuen er vår representant på NFSS samling på Elverum.
  • Vi minner om Norsk Naturfotofestival på Ski 21. til 23. mars! Sjekk programmet på www.norsknaturfotofestival.no!!

2. Lightroom

Tom viste et kombinert slide- og videoshow fra fjorårets tur til dyreparken Serengeti i Tanzania, som et eksempel på hvilke muligheter Lightroom (pluss tilleggsprogrammer) byr på med hensyn til bilderedigering. Flott møte med løver, sebraer, flodhester og krokodiller …

På noen mellommøter framover vil Tom gå inn på basiskunnskap, råd og tips i bruk av Lightroom. Det finnes også videoer til selvstudium på YouTube.

3. Det gyldne snitt

Nils Johan tok en repetisjon på forrige møtes gjennomgang av «det gylne snitt», tema for neste Månedens bilde. Vi har fortsatt problemer med å koble lyd og bilde på framviseren.  Etter iherdige forsøk fikk vi se NRK-videoen (fra Newton) som forklarer prinsippene bak «det gylne snitt».  For den andre videoen som ble kjørt uten lyd, henvises det til «5 Photography Composition Tips» på YouTube.  Her er linken: https://www.youtube.com/watch?v=7XSsV0ZddeU

4. Idé/utfordring:

Koble to–tre eller tre–fem bilder til et felles (evt. kontrasterende) motiv. Eller ti-tolv bilder innenfor et gitt tema. Fritt fram for alle til neste mellommøte.

På neste medlemsmøte er det «Månedens bilde», og under vignetten «Min reise» viser Helge Hagerup bilder fra Burma.

Referent: Kari

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s