Ivansson bilskrotning Töcksfors

 

Ivannos bilskrot-1

Vi møtte opp kl. 9.00 på City`n, entusiastiske og morgen friske. Litt skuffet over oppmøte, men vi bestemt oss for at vi som hadde møtt opp skulle ha en fin dag.

Vi kjørte til Töcksfors, også en 30 min videre innover i skogen. Flott landskap med småvann og mange koselige steder som man godt kunne tenke seg å bo. Her er man langt borte fra støy og stress men like vel kort vei til sivilisasjonen. Skiltet som møtte oss til slutt var «Her slutter allmen veg» da var vi fremme.

Litt informasjon om stedet.

Ivansson bilskrot

Båstnäs bilkyrkogård

Verkligen en annorlunda sevärdhet, norra Europas enda bilskrot i sitt slag och storlek, med cirka 1000 bilar. När du möts av den gamla vägskylten «Här slutar allmän väg» har du färdats 25 km längs slingrande grusvägar, och kommit till norska gränsen, nästan till världens ände.

Du omges av skog, vatten och stillhet.

Här finns massor av skrotade bilar från 40-, 50- och 60-talen, en ren nostalgitripp för den motorintresserade. För många konstnärer och fotografer är bilskroten, med delvis överväxta bilar, en inspirationskälla.

Naturen tar åter igen över industri- och konsumtionssamhället. En kick för kreativiteten.

Skrivet på några sittunderlag, uppspikat på en dörr finns denna hälsning från ägarna. Vi ber er att ha detta i tanken när ni besöker den fantastiska skroten…

«Skroten är privat område. Gå runt och titta, fotografera är inget problem. Men vill ni köpa delar eller har frågor Ring! Plocka ej av delar eller förstör.

Kopi fra Turistgården Töcksfors http://www.turistgarden.com/index.php?page=ivansson-bilskrot

Da var det bare å få parkert og finne frem foto`n. Her er det nok å ta bilder av, var det for noen år siden men ja det er blitt forandringer her. Noe var borte, men den største forandringen var vel at mange av trærne hadde knekt og falt over bilene. Vi knipset i 1,5 time tok oss en pause og fortsatte i ca 1,5 time til, det ble vel en der HDR bilder for her er det muligheter. Et morsomt sted å reise for å ta bilder, alltid nye muligheter og ting man ser. Noen av bildene kommer vel frem på mnd bilde 12 juni med tema «Skrot, søppel og forfall».

Vi avsluttet dagen med litt «Harry handel».

Takker Kari, Håvard og Bjørn for en hyggelig dag.

Tom

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s